BaggårdTeatret – Svendborg egnsteater

Baggård Teateret Teaterskuespil - foto: Mads Claus Rasmussen
Baggård Teateret Teaterskuespil - foto: Mads Claus Rasmussen

BaggårdTeatret – Svendborg egnsteater

BaggårdTeatret har som Fyns eneste egnsteater udviklet sig til et fyrtårn for scenekunsten på Fyn. Teatret formår gang på gang at sætte Sydfyn på det kunstneriske, kulturelle landkort i Danmark med stærke, relevante skildringer af samtiden.

BaggårdTeatret er egnsteateret i Svendborg og har siden 1960erne skabt ny og samtidsrelevant scenekunst for børn, unge og voksne med turnévirksomhed i ind- og udland. BaggårdTeatret tager ofte et lokalt udgangspunkt og behandler tematikker, der rækker ud i resten af verden.

Teatret satser på ny dansk dramatik og samarbejder med lokale borgere, erhvervslivet, fagfolk, kunstnere og kulturinstitutioner. Intentionen er at lave lokalt forankret dramatik, der er vedkommende for ’resten af verden’.

Teatret har bl.a. modtaget Den Fynske Kulturpris for børneforestillingen Statsministeren i 2014, ligesom forestillingen ’839 dage’ produceret til BaggårdTeatret af dramatiker Henrik Szklany modtog en Reumert i 2015. Af nyere store forestillinger kan nævnes teaterkoncerten ”Carl” og teaterforestillingen "Bertolt Brechts Svendborg Digte".