B&U Teatret

B&U Teatret - foto: Knud Mortensen
B&U Teatret - foto: Knud Mortensen

B&U Teatret

Det er meget særligt for Svendborg at have en teaterforening som B&U Teatret, der er så procesorienteret og har så meget fokus på, at børnene skal undervises, udvikles og dannes menneskeligt og socialt under mottoet ’Alle spiller en rolle’.

Svendborg B&U teater er en teaterforening, der siden 1996 har haft til formål at give børn og unge i alderen 6 – 25 år mulighed for at deltage i alle former for teateraktiviteter ved dels at tilbyde teaterundervisning på mange niveauer og dels at producere teaterforestillinger af forskellig art. Her lærer den enkelte at bruge sin fantasi, tro på sig selv og turde overskride grænser - alt med respekt for et højt prioriteret fællesskab, hvor alder og baggrund ikke har betydning.

B&U-Teatret er ud over en teaterforening også et kreativt, fantasifuldt og trygt værested for Svendborgs børn og unge. Et teater, hvor børnene har lyst til at være med, hvor instruktørerne ikke kan lade være, og hvor alle spiller en rolle. En del af Svendborgs unge har deres miljø og netværk i B&U-teateret – og mange af Svendborgs kulturelt engagerede unge har deres rødder her.