Svendborg Sunds Sejlklub

Det maritime og rekreative Svendborg - Sejlbåde på sundet - foto: Knud Mortensen
Det maritime og rekreative Svendborg - Sejlbåde på sundet - foto: Knud Mortensen

Svendborg Sunds Sejlklub

Svendborg Sunds Sejlklub var Danmarks første sejlklub udenfor København. ’SSS’ har været med til at positionere Svendborg og Sydfyn som et fremragende udgangspunkt for lystsejlads. Sejlklubben startede i 1866 og havde 150 års jubilæum i 2016.

I 1895 var Svendborg Sunds Sejlklub med til at oprette Dansk Sejlunion. Klubben er Danmarks ældste for lystsejlads og har i takt med tiden udvidet sig fra at være en klub for borgerskabet til at være en klub, hvor alle aldersgrupper kan være med. Fra begyndelsen havde man 90 medlemmer i klubben, der støttede sagen: At udbrede kendskabet til lystsejlads og fartøjer. I 1932 startede den første juniorafdeling i klubben. Strandgården blev opført i 1930erne af Ollerup Gymnastikhøjskole som et rekreativt sted til overnatning og kystsvømning for skolens elever. I 1986 rykkede SSS fra Færgegården ud til Strandgården på bakken ved Rantzausminde Lystbådehavn.

SSS står for kapsejlads, aftenssejladser, sejlerskole, en del sociale arrangementer og de har en aktiv ungdomsafdeling. Det er blevet til en lang række kapsejladser gennem årene, der i 2016 kulminerede med EM i Matchrace på sundet. SSS sætter med sin store medlemsskare, vedholdende arbejde, lange historie og høje ambitioner for sejlsporten år efter år Svendborg på landkortet for lystsejlads.