Billedkunst

Billedkunst Kai nielsen - foto: Svendborg Byhistorisk arkiv
Billedkunst Kai nielsen - foto: Svendborg Byhistorisk arkiv

Billedkunst

SAK - Kai Nielsen skulptur - Foto: Svendborg Byhistorisk Arkiv
SAK bygger på et initiativ fra lokale kunstnere og borgere om at skabe et samlingssted for kulturen og billedkunsten. Kunstbygningen viser Sydfyns kunstneriske mangfoldighed og har formået at tiltrække mange kunstnere udefra.
Billedkunst Kai nielsen - foto: Svendborg Byhistorisk arkiv
Billedhuggeren Kai Nielsen er uden sidestykke den største kunstner fra Svendborg og hans skulptur ’Leda med Svanen’ foran SAKs kunstbygning er et af hans bedste værker. Venus med æblet er også et hovedværk.
Terningen af Jørn Larsen
Terningen er en skulptur, der står i Møllergade 1 / Havnegade. Skulpturen er lavet af Jørn Larsen og er som den eneste i Svendborg tænkt ind i det konkrete byrum i form og format og spiller derfor fint sammen med byrummets arkitektur.
Gymnastikhøjskolen i Ollerups kunstneriske udsmykning - Mogens Møllers værk - foto: Skaarup Lokalhistorisk Arkiv
Skulpturerne, som udsmykker Gymnastikhøjskolen i Ollerup er lavet af billedkunstnerne Brøgger, Heinsen og Møller og har siden opsætningen været omdiskuterede.
Kunstmaleren Niels Hansen - foto: Svendborg Byhistorisk Arkiv
Kunstmaleren Niels Hansen (1880 – 1946) blev i sin samtid regnet som en af de fire store fynbomalere bl.a. kendt for sine marinebilleder. Niels Hansen blev født på Sydfyn og flyttede tilbage dertil som 41årig.