Musik

Musik - billede af Maluba Orchestra - Giant Steps
Musik - billede af Maluba Orchestra - Giant Steps

Musik

Musik
Musik - billede af Maluba Orchestra - Giant Steps
Rytmisk Musikforening Giant Steps formår gang på gang at trække internationale jazz- og verdensmusiknavne til Svendborg i den absolutte topklasse.
Rottefælden Musiktribunen før og efter - fotos: Svendborg Byhistorisk Arkiv
Musiktribunen i Rottefældeskoven er en af de få tilbageværende i Danmark. Tribunen er blevet renoveret og vidner nu om den historiske anvendelse og giver ekstra kvalitet til Rottefældeskoven.
Peder Most Garden - foto: Knud Mortensen
Svendborgs by-garde ’Peder Most Garden’ blev stiftet i 1953 som en del af fejringen af Svendborgs 700 års jubilæum som købstad. Bygarden har vundet mange konkurrencer og mesterskaber.
Svendborg Kammermusik i Guldsalen - foto: Knud Mortensen
Svendborg Kammermusikforening har i 2018 100 års fødselsdag. Ildsjælene bag foreningen har alle årene sørget for at sikre klassisk kammermusik på et meget højt kunstnerisk niveau i Svendborg.
Spillestedet Harders i Ribers Gård - foto: Svendborg Byhistorisk Arkiv
Ribers Gård er en velbevaret 150 år gammel købmandsgård i midten af byen. Ribers Gård er et stykke Svendborg-historie, der fortæller om tidligere tiders aktiviteter og handel, og i dag fungerer som bl.a. spillested og øvelokale med ’Harders’.
Klokkerne i Vor Frue Kirke og klokkenist Povl Balslev
Flere gange dagligt lyder klokkespillet fra Vor Frue Kirkes klokkespil ud over Svendborg midtby. Klokkespillet er med årene blevet et musikalsk vartegn for Svendborg.
Kultur Maskinen
Maskinen er en kulturforening og Svendborgs uafhængige og ’alternative forsamlingshus’. Maskinen rummer præcis dét, brugerne ønsker – lige fra brætspil og foredrag til tung rock og fredagsfester.
Komponist Oluf Ring - foto: Skaarup Lokalhistorisk Arkiv
Oluf Ring (1884-1946) var komponist, seminarielærer og boede i Skaarup. Han styrkede den folkelige sang med kære og sangbare melodier, der er en vigtig del af den danske sangskat fx ’Se, nu stiger solen’ og ’Danmark, nu blunder den lyse nat’.