Markante personligheder

Elvira Madigan og Sixten Sparre - foto: Svendborg Byhistorisk arkiv
Elvira Madigan og Sixten Sparre - foto: Svendborg Byhistorisk arkiv

Markante personligheder

Elvira Madigan og Sixten Sparre - foto: Svendborg Byhistorisk arkiv
Den berømte og tragiske kærlighedshistorie med linedanseren Elvira Madigan og løjtnanten Sixten Sparre, der ikke kunne få hinanden. Deres historie ender, da Sixten skyder dem begge i Troense. Deres kærlighedsaffære har inspireret til flere film.
Søren Lolk - foto: Svendborg Byhistorisk arkiv
Søren Lolk (1876 – 1933) var en kendt idealist og kulturperson-lighed fra Tåsinge. Han var en fremsynet mand, der kæmpede for at højne og bevare det bedste fra den gamle bondekultur bl.a. ved at give egnens beboere forskellige kulturtilbud.
Nielsine M Nielsen - foto: Københavns Universitet
Nielsine Nielsen var Danmarks første kvindelige læge. Hun var en mønster-bryder, der trods stærk modstand mod sin drøm om uddannelse og akademisk praksis holdt fast. På den måde trådte hun vejen for ligestilling for kvinder – bl.a. i den akademiske verden.
Villa Tårnborg - foto: Lokalhistorisk Arkiv
Familien Weber er et godt eksempel på industrialiseringen af landbrugs-produktionen og den indflydelse, den har haft på udviklingen af Svendborg som produktions- og industriproduktions by. Rigmandsfamilien var initiativrig og byggede et stort imperium op i Svendborg.
Niels Bukh - foto: Fra Ollerup Gymanstikhøjskole
Niels Bukh grundlagde i 1920 landets første gymnastikhøjskole i Ollerup. Han turnerede verden rundt for at udbrede kendskabet til gymnastikken.
Mads Hansen - foto: Egebjerg lokalhistoriske Forening
Digter og landmand Mads Hansen (1834 – 1880) skrev en række sange, der blev meget populære bl.a.’ Fo ajle di små blomster, ´og ’Jeg ved, hvor der findes en have så skøn’. Mads Hansen arbejdede også for højskolesagen.